Treceți la conținutul principal

Mască hidratantă din cartofi

Imagini pentru scrub pentru piele catifelata

   Se recomandă pentru un ten uscat. Aveți nevoie de un cartof mediu, o lingură de frișcă și de o lingură de ulei de măsline. Cartoful se fierbe cu tot cu coarjă, se curăță și se zdrobește. Se adaugă frișcă și uleiul de masline. Compoziția căpătată se aplică pe pielea fieței pentru 15 - 20 minute, stând culcată în pat. Se înlătură cu apă călduță, apoi se aplică o cremă nutritivă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mască din ceapă

       Pentru că tot suntem în carantină și pentru că ne urmărește pericolul unei gripe severe, haide-ți să vorbim despre ceapă. Se știe foarte bine că ceapa este un antibiotic natural, folosită adeseori în tratarea și mai ales in profilaxia bolilor de gripă și răceală.    Însă efectele cepei asupra noastră sunt mult mai complexe, decât ne putem imagina, dacă folosim ceapa și în cosmetică vom vedea un efect puturos, dar miraculos ) ). . J Bineînțeles că am auzit, și poate că, măcar o dată (eu de nenumărate ori) am încercat folosirea sucului de ceapă pe scalpul capului nostru, în speranța de a reduce căderea părului și chiar de a avea un păr mai frumos și mai bogat, dar eu să fiu sinceră nu am observat nici un fenomen la capitolul păr, posibil o fi căzând mai puțin, dar așteptările mele au fost mult mai mari, poate că trebuia să folosesc sucul de ceapă constant vreo trei ani, dar te saturi să miroși a ceapă, noi ne dorim să fim frumoase, nu puturoase     Dar e

Rețeta clasică de mască cu gelatină, cărbune activat și lapte

   Ingredientele din care se pregătește această mască sunt accesibile, iar efectele sunt uimitoare. Masca ajută la reglarea acțiunii glandelor seboreice, are o acțiune antiseptică, scăpându-vă de coșuri, riduri și punctele negre, fac pielea elastică, având și un efect tonic.     Aveți nevoie de:     1 pastilă de cărbune activat    1 linguriță gelatină    2 linguri apă și o lingură     1 linguriță de lapte    Gelatina se înmoaie în apă rece. După 30 de minute se adaugă pastilă fărâmițata praf, apoi laptele. Se amestecă și se pune la foc foarte mic pentru 3 minute. Se răcorește și se aplică pe ten în câteva straturi. Se ține pe față 15 - 20 de minute, apoi masca se transformă în pelicula și se înlătură, după se aplică o cremă hidratantă.     Procedura se repetă de 2 - 3 ori pe săptămână.

Frunzele de mesteacăn și pungile de sub ochi

   Pungile de sub ochi sunt rezultatul acumulării pe timpul nopții a lichidului din organism. Dar pot fi cauzate și de diverse afecțiuni ale organelor interne, a sistemului nervos, a rinichilor, a inimii, a intestinelor sau a stomacului. Ultimile cauze pot fi analizate de un medic specialist. Dar, în general, e bine să evitați alimentele prea sărate sau picante, să nu consumați multă apă înainte de somn.     Pungile de sub ochi, adică inflamațiile, se înlătură cu mesteacăn. Se pregătește un macerat din frunze: peste 5 - 6 frunze de mesteacăn se toarnă un pahar de apă minerală rece și se lasă pentru toată noaptea. Sau turnați peste frunze un pahar de apă fierbinte și lăsați pentru 2 - 3 ore. Îmbibați două bucățele de tifon, pus în câteva straruri în soluțiile filtrate și aplicați zonele imflamate de sub ochi pentru 15 - 20 min.