Treceți la conținutul principal

Secretul frumuseții

   Eu nu împărtășesc ideea de merge săptămânal sau lunar la cosmetolog, pentru că în salonul cosmetologic nu se petrec minuni, iar frumusețea se menține cu muncă și obiceiuri sănătoase.
Bineînțeles că nu excludem cosmetologia, dar porii dilatați îi putem închide și acasă, iar dacă nu ne schimbăm rutina și obiceiurile proaste cosmetologul nu ne poate ajuta cu nimic, însă pietricelele de sub ochi, e recomandabil să mergem la cosmetolog.
  Ca să vă convingeți că cremele scumpe și mersul regulat la cosmetolog nu face minuni, observați vedetele botoxate, cu operații estetice, nici nu mai vorbim de cosmetolog, cu toate astea, toate frumusețea e în machiajul lor și adeseori foarte exagerat. Dar nu ți-ai pus întrebarea, oare cum aș fi eu frumoasă, fără nici măcar o picătură de machiaj? Eu mi-am pus această întrebare de foarte multe ori, pentru că îmi place să fiu frumoasă și când ies din baie, și când mă trezesc dimineața și pentru cele mai importante persoane care te văd de cele mai multe ori, fără nici un fel de artificiu, pentru că machiajul de orice natură, de la cel mai simplu, până la cel mai complex este o iluzie, nu o realitate.
   În toată experiența mea de căutare a elixirul frumuseții, am găsit 7 obiceiuri care ne vor face mai frumoase:
   1. Rugăciunea
Știu că sună ciudat și că ești neîncrezătoare, dar rugăciunea face minuni cu adevărat. Dacă îți vei face obiceiul de a te ruga câte o oră pe zi, peste o săptămână sau două vei observa că radiezi, vei crede că oglinda a luat-o razna, adio acnee, adio iritație, adio nas umflat, adio coajă de portocală.
Am venit târziu la ortodoxie, și ca orice nou venit, vrei să faci totul ca la carte, te informezi, cauți, te rogi așa cum trebuie, depui efort, pentru că vrei o schimbare și nici nu te gândești la frumusețe, dar de când mă țin minte aveam probleme cu tenul, care ba era roșu, ba vânăt ca de mort și nici o mască nu mă ajuta, ba chiar dimpotrivă îmi irita și mai mult tenul. În momentul acela, după două săptămâni de rugăciune, o prietenă m-a întrebat: „ai tenul atât de alb și luminos, ce ai făcut?” Eu nu făcusem nimic, eram prea ocupată ca să mă rog, mă sculam cu o oră mai devreme ca să reușesc să mă rog și înainte de culcare ultimul lucru acre-l făceam era rugăciunea. M-am uitat la ea și i-am zis: „dar și tu ești albă”, chiar era albă, însă ea mi-a răspuns: „da, dar nu ca tine”
   Atunci m-am uitat în oglindă, chiar eram albă și luminoasă, în acel moment nu aș fi folosit machiaj, pentru că machiajul nu m-ar fi făcut mai frumoasă, dar mi-ar fi ascuns frumusețea.
  De-a lungul timpului, in ceia ce ține de rugăciune am avut mai multe urcușuri și coborâșuri și am observat ca nu mă rugam o perioadă, mă urâțeam, mă rugam, mă făceam mai frumoasă.
În primele săptămâni când începeam să mă rog, la început deveneam foarte urâtă, fără speranțe parcă, de a apărea pe chipul meu lumină, parcă toate toxinele, se opreau in piele și arătam groaznic, abia după un timp de statornicie in rugăciune vedeam efectul dorit.
Pentru a vă convinge fiți atente la bisericile și mănăstirile unde se fac slujbe zilnice și uitați-vă la călugărițele sau coristele care cântă în strană zilnic, uitați-vă la tenul lor și veți vedea că nu au acnee, ca chiar dacă au peste 40 de ani au un ten tânăr și luminos.
   2. Sportul nu necesită comentarii știm cu toate efectele lui benefice
   3. Exercițiile faciale: se fac pentru a amâna îmbătrânirea, corectează trăsăturile și întărește mușchii feței
   4. Masajul facial și nu numai, căci ne dorim ca totul să fie frumos, de ce să nu ne alintăm 
   5. Alimentația
   6. Rutina de îngrijire a feței, curățirea tenului, produsele potrivite pentru tipul nostru de ten etc.
   7. Măștile pe care le folosim o dată pe săptămână sau în funcție de problema pe care o avem

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mască din ceapă

       Pentru că tot suntem în carantină și pentru că ne urmărește pericolul unei gripe severe, haide-ți să vorbim despre ceapă. Se știe foarte bine că ceapa este un antibiotic natural, folosită adeseori în tratarea și mai ales in profilaxia bolilor de gripă și răceală.    Însă efectele cepei asupra noastră sunt mult mai complexe, decât ne putem imagina, dacă folosim ceapa și în cosmetică vom vedea un efect puturos, dar miraculos ) ). . J Bineînțeles că am auzit, și poate că, măcar o dată (eu de nenumărate ori) am încercat folosirea sucului de ceapă pe scalpul capului nostru, în speranța de a reduce căderea părului și chiar de a avea un păr mai frumos și mai bogat, dar eu să fiu sinceră nu am observat nici un fenomen la capitolul păr, posibil o fi căzând mai puțin, dar așteptările mele au fost mult mai mari, poate că trebuia să folosesc sucul de ceapă constant vreo trei ani, dar te saturi să miroși a ceapă, noi ne dorim să fim frumoase, nu puturoase     Dar e

Rețeta clasică de mască cu gelatină, cărbune activat și lapte

   Ingredientele din care se pregătește această mască sunt accesibile, iar efectele sunt uimitoare. Masca ajută la reglarea acțiunii glandelor seboreice, are o acțiune antiseptică, scăpându-vă de coșuri, riduri și punctele negre, fac pielea elastică, având și un efect tonic.     Aveți nevoie de:     1 pastilă de cărbune activat    1 linguriță gelatină    2 linguri apă și o lingură     1 linguriță de lapte    Gelatina se înmoaie în apă rece. După 30 de minute se adaugă pastilă fărâmițata praf, apoi laptele. Se amestecă și se pune la foc foarte mic pentru 3 minute. Se răcorește și se aplică pe ten în câteva straturi. Se ține pe față 15 - 20 de minute, apoi masca se transformă în pelicula și se înlătură, după se aplică o cremă hidratantă.     Procedura se repetă de 2 - 3 ori pe săptămână.

Frunzele de mesteacăn și pungile de sub ochi

   Pungile de sub ochi sunt rezultatul acumulării pe timpul nopții a lichidului din organism. Dar pot fi cauzate și de diverse afecțiuni ale organelor interne, a sistemului nervos, a rinichilor, a inimii, a intestinelor sau a stomacului. Ultimile cauze pot fi analizate de un medic specialist. Dar, în general, e bine să evitați alimentele prea sărate sau picante, să nu consumați multă apă înainte de somn.     Pungile de sub ochi, adică inflamațiile, se înlătură cu mesteacăn. Se pregătește un macerat din frunze: peste 5 - 6 frunze de mesteacăn se toarnă un pahar de apă minerală rece și se lasă pentru toată noaptea. Sau turnați peste frunze un pahar de apă fierbinte și lăsați pentru 2 - 3 ore. Îmbibați două bucățele de tifon, pus în câteva straruri în soluțiile filtrate și aplicați zonele imflamate de sub ochi pentru 15 - 20 min.