Treceți la conținutul principal

Mască din ceapă


  
   Pentru că tot suntem în carantină și pentru că ne urmărește pericolul unei gripe severe, haide-ți să vorbim despre ceapă.

Se știe foarte bine că ceapa este un antibiotic natural, folosită adeseori în tratarea și mai ales in profilaxia bolilor de gripă și răceală.
   Însă efectele cepei asupra noastră sunt mult mai complexe, decât ne putem imagina, dacă folosim ceapa și în cosmetică vom vedea un efect puturos, dar miraculos )).
.JBineînțeles că am auzit, și poate că, măcar o dată (eu de nenumărate ori) am încercat folosirea sucului de ceapă pe scalpul capului nostru, în speranța de a reduce căderea părului și chiar de a avea un păr mai frumos și mai bogat, dar eu să fiu sinceră nu am observat nici un fenomen la capitolul păr, posibil o fi căzând mai puțin, dar așteptările mele au fost mult mai mari, poate că trebuia să folosesc sucul de ceapă constant vreo trei ani, dar te saturi să miroși a ceapă, noi ne dorim să fim frumoase, nu puturoase 




   Dar eu nu despre păr vreau să vorbesc însă despre tenul feței.

   O mască din ceapă pentru față

   Luăm o ceapă, sau două în dependență de mărimea acesteia și o dăm prin Blender sau mașina de tocat, eu am folosit mașina de tocat, am dat-o de două ori pentru a fi mai suculentă.
   Mi-am spălat tenul bine, m-am uitat atent să nu am piele moartă pe față, dacă simt că am piele moartă, mai ales pe nas, fac o exfoliere ușoară, după exfoliere aplicarea măștii din ceapă ustură mai tare, de aceia recomand să exfoliem tenul dimineața, apoi seara să vă aplicați masca din ceapă.
   După ce avem tenul curat ne întindem în pat dar avem grijă să punem un prosop pentru a nu murdări, căci masca din ceapă curge. În poziția culcată încercăm să o aplicăm pe față. Insistam pe zona T, pe nas, în jurul nasului, pe bărbie și pe frunte. Eu îmi mai pun și în păr, îmi masez scalpul cu sucul de ceapă, pe gât și decolteu pe cât este posibil. Îmi pun muzică și  timpul trece mai plăcut.
  Masca din ceapă nu este una plăcută, în primul rând ustură, în al doilea rând curge și în al treilea rând miroase urât, însă efectul este surprinzător de plăcut.




   După ce am aplicat masca stăm așa nemișcate timp de o oră, eu prima dată nu am putut sta o oră, am stat doar 15 minute, mă ustura prea tare și mi s-a făcut frică. Vă recomand să testați mai întâi să nu vă iritați pielea.

   Masca o facem de zece ori, o repetăm peste două zile. Luni facem masca, marți și miercuri nu facem nimic, apoi joi o repetăm din nou și tot așa până o facem de zece ori.
   După a treia mască eu am văzut un efect fenomenal, porii erau curați în profunzime, îi și închide, vindecă iritațiile, înălbește, ridurile dispar, sinceră să fiu nu m-am așteptat la o asemenea minune.
Fii frumoasă în fiecare zi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mască din gelatină, cărbune activat și miere

  Se recomandă pentru ten gras sau combinat.    Aveți nevoie de: 1 linguriță miere de mai fluidă 1 pastilă de cărbune activate 1 linguriță suc de lămâie    Se înmoaie gelatina în apă rece. După 30 de minute se adaugă mierea, sucul de lămâie și pastila de cărbune activate zdrobită praf. Compoziția se încălzește puțin până se omogenizează puțin și se aplică în câteva straturi pe ten. După 20 – 30 de minute pelicula se înlătură.    Procedura se repetă de două – trei ori pe săptămână.    Rezultatul va fi o piele netedă, mată, fără luciu de grăsime http://olesearibac.online/frumusete/

Curățim tenul cu albuș de ou și zahăr

  Această metodă de curățire a tenului este un pic agresivă, însă rezultatele sunt fenomenale. Avem nevoie de: Albușul unui ou. Trei linguri de zahăr puțin suc de lămâie Batem bine componentele, până zahărul se topește și pe fața curată, aplicăm conținutul în straturi, aplicăm primul strat si îl lăsam sa se usuce, apui aplicăm si al doilea strat, îl lăsăm un minut după care cu două degete încercam să le lipim de ten și să le dezlipim, insistăm mai mult in zona nasului și pe bărbie, (vom simți un pic că ne pișcă) aproape pană când fața rămâne curată și soluția e degete. Acestă metodă va activa circulația sângelui și vom scăpa de punctele negre. La final după ce am terminat,  ( sau ni-am săturat :), pentru că masca e foarte uscată pe față și nu vom reuși să o înlăturam in totalitate, vom mai aplica un strat de albuș de ou cu zahăr și vom aștepta 30 secunde după care vom clăti fața cu apă călduță. Vom observa că tenul este un...

Masca cu drojdii

    Drojdiile sunt bogate în vitamine, micro - și macroelemente, acizi organici etc. Se aplică pe orice tip de ten, însă are un efect extraordinar asupra tenului acneic, cu puncte negre, în cazul deshidratării, în cazul pierderii elasticitații pielii.    Efecte: Masca curăță în profunzime, îmbunătățește starea tenului, usucă inflamațiile, îngustează porii, tonifiază, contribuie la sinteza colagenului, netezește ridurile. Cum se pregateste și cum se aplică: Se amestecă 10 g drojdii proaspete cu puțin chefir sau chișleag. Se aplică pe ten cu ajutorul unei pensule. După 20 minute se înlătură cu apă călduță, apoi se spală fața cu apă rece. Important! Nu mișcați mușchii feței atâta timp cât țineți masca. http://olesearibac.online/category/blog/misterul_frumusetii/