Treceți la conținutul principal

Curățim tenul cu carof


   Pielea iritată și uscată a feței poate deveni netedă și catifelată cu ajutorul măștii din cartofi. 

  •       Se amestecă părți egale de cartof ras și făină de grâu și se aplică pe față într-un strat gros. Se lasă pentru 15 - 20 minute, apoi se spală cu apă călduță.   


  •    Amestecul din cartofi noi fierți cu coajă, curățați și amestecați cu smântână regenerează, tonifică și netezește pielea îmbătrânită și rigidă. Aplicați această mască măcar o dată în săptămână pentru 15 - 20 minute.


  •     Dacă vă veți șterge fața zilnic cu o bucățică de cartof crud. veți uita de petele alergice, de capilarele plesnite și de exfolierea excesivă.  


  •     Spălați-vă fața în apa în care au fiert cartofii. Aceasta este o soluție antibacteriană și nutritivă.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cărbunele activat curăță fața

   Cărbunile activat lucrează după principiul magneților. El este încărcat negativ și extrage din cele mai adânci straturi ale dermei grăsimea și murdăria acumulată. Se pot aplica diverse combinații cu cărbune activat: cu sare (pentru toate tipurile de ten și pentru toate vârstele); cu lut (pentru ten gras și seboreic); cu gelatină (pentru curățare profundă, dar evitată de persoanele cu ten sensibil). Cu sare: Se pregătește o pastă di trei pastile zdrobite praf de cărbune activat, 3 picături de ulei de arbore de ceai, o lingură gel de aloe (stors din frunză), 1/2 linguriță sare de mare, trei lingurițe apă călduță. se lasă pentru 5 min. apoi se aplică pe tenul spălat în prealabil. După 15 minute se înlătură și se spală cu infuzie de romaniță.     Cu lut: Se amestecă 2 pastile zdrobite praf de cărbune, 1 lingură de lut albastru (din farmacie), 4linguri apă călduță.  Se aplică pe fața ținută în prealabil deasupra unui vas cu apă fierbinte pentru a deschide porii. Se ține până se u

Mască din ceapă

       Pentru că tot suntem în carantină și pentru că ne urmărește pericolul unei gripe severe, haide-ți să vorbim despre ceapă. Se știe foarte bine că ceapa este un antibiotic natural, folosită adeseori în tratarea și mai ales in profilaxia bolilor de gripă și răceală.    Însă efectele cepei asupra noastră sunt mult mai complexe, decât ne putem imagina, dacă folosim ceapa și în cosmetică vom vedea un efect puturos, dar miraculos ) ). . J Bineînțeles că am auzit, și poate că, măcar o dată (eu de nenumărate ori) am încercat folosirea sucului de ceapă pe scalpul capului nostru, în speranța de a reduce căderea părului și chiar de a avea un păr mai frumos și mai bogat, dar eu să fiu sinceră nu am observat nici un fenomen la capitolul păr, posibil o fi căzând mai puțin, dar așteptările mele au fost mult mai mari, poate că trebuia să folosesc sucul de ceapă constant vreo trei ani, dar te saturi să miroși a ceapă, noi ne dorim să fim frumoase, nu puturoase     Dar e

Rețeta clasică de mască cu gelatină, cărbune activat și lapte

   Ingredientele din care se pregătește această mască sunt accesibile, iar efectele sunt uimitoare. Masca ajută la reglarea acțiunii glandelor seboreice, are o acțiune antiseptică, scăpându-vă de coșuri, riduri și punctele negre, fac pielea elastică, având și un efect tonic.     Aveți nevoie de:     1 pastilă de cărbune activat    1 linguriță gelatină    2 linguri apă și o lingură     1 linguriță de lapte    Gelatina se înmoaie în apă rece. După 30 de minute se adaugă pastilă fărâmițata praf, apoi laptele. Se amestecă și se pune la foc foarte mic pentru 3 minute. Se răcorește și se aplică pe ten în câteva straturi. Se ține pe față 15 - 20 de minute, apoi masca se transformă în pelicula și se înlătură, după se aplică o cremă hidratantă.     Procedura se repetă de 2 - 3 ori pe săptămână.